Αρωγός του Γένους μας είναι η Παναγία

0
7
Αρωγός του Γένους μας είναι η Παναγία

Κερκύρας Νεκτάριος : “Αρωγός του Γένους μας είναι η Παναγία”.

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, χοροστάτησε στην Ακολουθία των Χαιρετισμών, στον Ι.Ν. της Υ.Θ. Ελεούσης στον Ποταμό.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι αρωγός του Γένους μας είναι η Παναγία, δια μέσου των αιώνων. Εκείνη είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός, από τα χρόνια ακόμη της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που η Βασιλεύουσα κυριευόταν από διάφορους εισβολείς. Ο Αυτοκράτορας και ο Πατριάρχης μετά του λαού έψελναν αυτό το πανέμορφο ποίημα προς την Πλατυτέρα των Ουρανών και οι εισβολείς αποθούνταν. Με την προσευχή στην Παναγία μας αποθείται και ο εχθρός του “κάστρου” της ψυχής μας, ο διάβολος.

Επιπροσθέτως ο κ. Νεκτάριος σχολίασε τον στίχο : “Χαίρε των Αθηναίων τας πλοκάς διασπώσα,χαίρε των αλιέων τας σαγήνας πληρούσας”, σημειώνοντας ότι την εποχή των φιλοσόφων στην Αθήνα η διαπλοκή βρισκόταν στο ζενίθ, κυριαρχούσε η μωρία, ο κομπασμός και η αυτοθέωση. Με άλλα λόγια οι άνθρωποι οδηγούνταν οπουδήποτε αλλού, εκτός από τον Θεό. Στον Απόστολο Παύλο που βρέθηκε στην Αθήνα για να κηρύξει το Ευαγγέλιο, κέντρισε το ενδιαφέρον του η επιγραφή για τον άγνωστο Θεό. Αυτόν τον ενσαρκωμένο Θεό, τον Ιησού Χριστό κατήγγειλε στους Αθηναίους, οι οποίοι και πίστεψαν σε Εκείνον.

Ακόμη ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι η εποχή μας σήμερα χαρακτηρίζεται από την διαπλοκή, τις μωρές συζητήσεις, τους κομπασμούς, την φιλαυτία και την αυτοθέωση. Αναλωνόμαστε σε ατέρμονες φιλοσοφικές συζητήσεις, όπου ο Χριστός έχει εξοβελιστεί και δεν συλλογιζόμαστε το βραχύ της επίγειας ζωής μας, το χρονικό αυτό διάστημα που μας χαρίζει ο Θεός για να μετανοήσουμε, να έλθουμε εις επίγνωσιν αληθείας και να επιστρέψουμε στην αγκαλιά Του.

Ο Κύριος είναι η ζωή, η ανάσταση, η μοναδική ελπίδα μας. Αντ’αυτού προτιμούμε την ικανοποίση του ιδίου θελήματός μας, τα εφήμερα και τις ηδονές του βίου μας. Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί αυτός ο τρόπος ζωής, αν όχι παραφροσύνη ; Γι’αυτό ολόκληρη η ανθρωπότητα έχει παραδοθεί στον άρχοντα του κόσμου τούτου, οδηγούμενη σε ολέθριες ατραπούς.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να έχουν ανδρείο φρόνημα, ως γνήσιοι στρατιώτες του Χριστού, με καρδιά που να πυρπολείται από αγάπη τόσο για Εκείνον, όσο και την Πάναγνη Μητέρα Του.

 

0/5 (0 Reviews)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here