Ραδιοφωνικός σταθμός
ΚηρύγματαΚοινωνικά θέματα

Αρωγός του Γένους μας είναι η Παναγία

Κερκύρας Νεκτάριος : “Αρωγός του Γένους μας είναι η Παναγία”.

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, χοροστάτησε στην Ακολουθία των Χαιρετισμών, στον Ι.Ν. της Υ.Θ. Ελεούσης στον Ποταμό.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι αρωγός του Γένους μας είναι η Παναγία, δια μέσου των αιώνων. Εκείνη είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός, από τα χρόνια ακόμη της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που η Βασιλεύουσα κυριευόταν από διάφορους εισβολείς. Ο Αυτοκράτορας και ο Πατριάρχης μετά του λαού έψελναν αυτό το πανέμορφο ποίημα προς την Πλατυτέρα των Ουρανών και οι εισβολείς αποθούνταν. Με την προσευχή στην Παναγία μας αποθείται και ο εχθρός του “κάστρου” της ψυχής μας, ο διάβολος.

Επιπροσθέτως ο κ. Νεκτάριος σχολίασε τον στίχο : “Χαίρε των Αθηναίων τας πλοκάς διασπώσα,χαίρε των αλιέων τας σαγήνας πληρούσας”, σημειώνοντας ότι την εποχή των φιλοσόφων στην Αθήνα η διαπλοκή βρισκόταν στο ζενίθ, κυριαρχούσε η μωρία, ο κομπασμός και η αυτοθέωση. Με άλλα λόγια οι άνθρωποι οδηγούνταν οπουδήποτε αλλού, εκτός από τον Θεό. Στον Απόστολο Παύλο που βρέθηκε στην Αθήνα για να κηρύξει το Ευαγγέλιο, κέντρισε το ενδιαφέρον του η επιγραφή για τον άγνωστο Θεό. Αυτόν τον ενσαρκωμένο Θεό, τον Ιησού Χριστό κατήγγειλε στους Αθηναίους, οι οποίοι και πίστεψαν σε Εκείνον.

Ακόμη ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι η εποχή μας σήμερα χαρακτηρίζεται από την διαπλοκή, τις μωρές συζητήσεις, τους κομπασμούς, την φιλαυτία και την αυτοθέωση. Αναλωνόμαστε σε ατέρμονες φιλοσοφικές συζητήσεις, όπου ο Χριστός έχει εξοβελιστεί και δεν συλλογιζόμαστε το βραχύ της επίγειας ζωής μας, το χρονικό αυτό διάστημα που μας χαρίζει ο Θεός για να μετανοήσουμε, να έλθουμε εις επίγνωσιν αληθείας και να επιστρέψουμε στην αγκαλιά Του.

Ο Κύριος είναι η ζωή, η ανάσταση, η μοναδική ελπίδα μας. Αντ’αυτού προτιμούμε την ικανοποίση του ιδίου θελήματός μας, τα εφήμερα και τις ηδονές του βίου μας. Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί αυτός ο τρόπος ζωής, αν όχι παραφροσύνη ; Γι’αυτό ολόκληρη η ανθρωπότητα έχει παραδοθεί στον άρχοντα του κόσμου τούτου, οδηγούμενη σε ολέθριες ατραπούς.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να έχουν ανδρείο φρόνημα, ως γνήσιοι στρατιώτες του Χριστού, με καρδιά που να πυρπολείται από αγάπη τόσο για Εκείνον, όσο και την Πάναγνη Μητέρα Του.

 

Εμφάνισε περισσότερα

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία sms@1sm.gr

Σχετικά άρθρα

X