Ραδιοφωνικός σταθμός
Δελτία τύπου

ΔΙΑ ΤΩΝ ΧΑΡΙΣΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αναπλάδων Λευκίμμης στη Νότια Κέρκυρα λειτούργησε το πρωί της Τετάρτης 1η Ιουλίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι οι άγιοι είναι τα όργανα της χάριτος του Θεού. Γι’  αυτό και θεραπεύθηκαν ως προς την πορεία της ύπαρξής τους προς την βασιλεία του Θεού, αλλά και θεράπευσαν τους ανθρώπους. Οι άγιοι είχαν την σφραγίδα της δωρεάς του Αγίου Πνεύματος και γι’  αυτό κάποιοι από αυτούς είχαν το χάρισμα τού να θεραπεύουν εκτός από τις ψυχές των ανθρώπων και τα σώματά τους. Γι’ αυτό και είχαν χαρίσματα ιαμάτων.

               Χαρίσματα έχουμε λάβει όλοι μας κατά την ημέρα της βαπτίσεως και του χρίσματός μας. Το υπέρτατο χάρισμα είναι η αγάπη. Αυτήν καλούμαστε να εξατομικεύσουμε και να τη ζήσουμε δίδοντάς την στον πλησίον. Οι άγιοι Ανάργυροι έρχονται να αναζωπυρώσουν το χάρισμα που μας έδωσε ο Θεός. Χρειάζεται όμως αγώνας πνευματικός, ώστε διά των χαρισμάτων μας να έχουμε την αντίστασή μας στην νέα εποχή που έρχεται να καταλύσει την προσωπικότητά μας, να μας κάνει να αρνηθούμε την ψυχή, την παιδεία, την πατρίδα μας, να καταδικαστούμε στο σβήσιμο της ελευθερίας μας. 

Ετικέτες

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία web@imcorfu.gr

Σχετικά άρθρα

Close