Η Εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Ι.Μ. Κερκύρας

0
30
Η Εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Ι.Μ. Κερκύρας

Η Εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Ι.Μ. Κερκύρας

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, στην πόλη της Κέρκυρας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην “Νύμφη του Χριστού”, την Αγία Αικατερίνη, τη μνήμη της οποίας εορτάζει η Εκκλησία μας. Η Αγία Αικατερίνη έγινε κοινωνός τόσο της θύραθεν παιδείας, όσο και της Σοφίας του Θεού και γι’αυτό ονομάστηκε πάνσοφος.

Τόση ήταν η αγάπη της για τον εράσμιο της ψυχής της, ώστε μαρτύρησε με το ίδιο της το αίμα, ομολογώντας τον Κύριό μας.

Δυστυχώς σήμερα, συνέχισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, η εποχή μας είναι ανάλογη εκείνης που έζησε η Αγία Αικατερίνη.

Η ειδωλολατρεία επελαύνει με διάφορα προσωπεία, οι άνθρωποι έχουν εκκοσμικευθεί και κυριαρχούν η φιλαυτία, η φιληδονία και κυρίως η εκμετάλλευση του ανθρωπίνου προσώπου παντοιοτρόπως.

Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την μεγάλη του πικρία, αλλά και λύπη, για το γεγονός ότι μετά την παρέλευση πολλών δεκαετιών, δεν έχει επισκευαστεί ακόμη ο ιστορικός ναός της Αγίας Αικατερίνης, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, απετέλεσε Μετόχι της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά. Για την επίλυση αυτού του θέματος η τοπική Εκκλησία εμπαίζεται διαχρονικά από τους υπευθύνους.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν τον βίο της Αγίας Αικατερίνης, κρατώντας στην καρδιά τους τον Ιησού Χριστό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here