Ραδιοφωνικός σταθμός
Δελτία τύπουΘρησκευτικά, Θεολογικά

Η Θεία Λειτουργία της Μ. Πέμπτης στην Ι.Μ. Κερκύρας

Η Θεία Λειτουργία της Μ. Πέμπτης στην Ι.Μ. Κερκύρας

Το πρωί της Μ. Πέμπτης 5 Απριλίου 2018 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι ο ίδιος ο Κύριος μάς ζητά να φάμε και να πιούμε το Σώμα και το Αίμα Του, ώστε να ενωθούμε μαζί Του. Ο άνθρωπος εκείνος που μετέχει στο υπέρτατο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, γίνεται σύσσωμος και σύναιμος του Κυρίου και κάθε κύτταρό του είναι όλος ο Χριστός. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας να προσέρχεται στην Θεία Ευχαριστία, χωρίς προηγουμένως να έχει καθαριστεί εσωτερικά, με τα δάκρυα της μετανοίας και την συντριβή της καρδιάς του, κατά την ιερά εξομολόγηση. Διότι και ο Ιούδας μετέλαβε στον Μυστικό Δείπνο, αλλά αναξίως, προδίδοντας τον Διδάσκαλό του.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι ο Ιερέας καλεί τους πιστούς να προσέλθουν στα Άχραντα Μυστήρια μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης. Ο φόβος του Θεού δεν σημαίνει τρόμο, αλλά σεβασμό και να έχει στραμμένο τον νου και την καρδία του ο άνθρωπος στον Χριστό. Ακόμη χρειάζεται ο πιστός να έχει ακλόνιτη πίστη στον Τριαδικό Θεό, μα πάνω απ’όλα αγάπη, τόσο για τον Κύριο, όσο και για τους αδελφούς του.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε καλή Ανάσταση σε όλους.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος η μεγάλη συμμετοχή των πιστών στο Ποτήριον της Ζωής.

 

Εμφάνισε περισσότερα

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία sms@1sm.gr

Σχετικά άρθρα

X