Ραδιοφωνικός σταθμός
Δελτία τύπου

Η ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ  ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Μετά από μεγάλες εργασίες ανακαίνισης, οι οποίες κράτησαν δύο χρόνια και θα συνεχιστούν και πάλι από το φθινόπωρο, ξεκίνησαν την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 την λειτουργία τους οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, στην Κασσιώπη. Η πρώτη περίοδος αποτελείται από κορίτσια Δημοτικού και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 23 Ιουλίου, οπότε και την σκυτάλη θα λάβουν τα κορίτσια Γυμνασίου- Λυκείου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος θα επισκεφθεί τις κατασκηνώσεις στην αλλαγή των παιδιών και θα τελέσει Αγιασμό.

Αξίζει να σημειωθεί το ότι το κατασκηνωτικό έργο στηρίζει φέτος με την προσφορά τροφίμων η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους. Ο καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Βατοπαιδινός ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Μητροπολίτου Κερκύρας και έδειξε για μία ακόμη φορά την αγάπη του Αγίου Όρους στην Εκκλησία που διακονεί εν τω κόσμω και ιδιαιτέρως στον ευαίσθητο τομέα της νεότητας. Για τον λόγο αυτό ο Μητροπολίτης Κερκύρας απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Γέροντα π. Εφραίμ, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για το ότι 400 παιδιά και στελέχη θα μπορέσουν να χαρούν την ζωή στο κατασκηνωτικό περιβάλλον της Εκκλησίας, καθώς η προσφορά της Μονής απάλυνε το κόστος λειτουργίας.

Να τονιστεί ότι φέτος λειτουργούν για πρώτη φορά με τις νέες εγκαταστάσεις η τραπεζαρία, η κουζίνα και οι ξενώνες του προσωπικού, κατασκευάστηκαν νέες τουαλέτες και ντουζιέρες για τα παιδιά ενώ παρεμβάσεις έγιναν και στα σπιτάκια φιλοξενίας των παιδιών.

Όραμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου είναι οι κατασκηνώσεις να γίνουν χώρος πολιτισμού, ψυχαγωγίας και κατήχησης της νεότητας, αλλά και να φιλοξενούν εκδηλώσεις που θα καταστήσουν την τοπική Εκκλησία κόμβο δράσεων και πνευματικής αναγεννήσεως.

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία web@imcorfu.gr

Σχετικά άρθρα

X