Ραδιοφωνικός σταθμός
Δελτία τύπου

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΣΕ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΧΑΡΑ

Στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό της Παναγίας των Ξένων στην Κέρκυρα λειτούργησε το πρωί της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, με την ευκαιρία της εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου.

 Μιλώντας προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο Θεός ανταποκρίνεται στην πίστη την οποία επιδεικνύει ο άνθρωπος στις υποσχέσεις που λαμβάνει από τον ουρανό. Όπως στην παλαιά Διαθήκη ο Θεός εκπλήρωσε την υπόσχεση στον Αβραάμ ότι οι απόγονοί του θα πληθύνουν τόσο ώστε θα βγει από αυτούς ο Μεσσίας, το ίδιο έκανε και στον Ιωακείμ και την Άννα εκπληρώνοντας την πίστη που επέδειξαν, καθιστώντας τους γεννήτορες της Υπεραγίας Θεοτόκου, διά της οποίας η λύπη της στειρότητος μετατράπηκε σε πανανθρώπινη χαρά. Κι αυτό διότι η Παναγία άνοιξε τον δρόμο για την θέωση και τον αγιασμό του ανθρώπου. Η αγιότητα έρχεται διά του αγώνος του πνευματικού, διά της πίστεως που μιμείται την Παναγία, με την συνεργασία μας με την χάρη του Θεού, όπως έκανε η Υπεραγία Θεοτόκος.

Ο σύγχρονος άνθρωπος κυριαρχείται από την έπαρση και τον εγωισμό του να νομίζει ότι μπορεί να βρει την χαρά στην ζωή χωρίς Θεό. Όμως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Γι’  αυτό και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας, όπως ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, μας προτρέπουν να σκιρτούμε από χαρά, διότι η Παναγία δεν κατέστη μόνο μητέρα του Θεού, αυτή που συνεργάστηκε και εγκατέλειψε το δικό της θέλημα και τον υπηρέτησε μέχρις εσχάτων, καθιστάμενη δική μας μητέρα που πρεσβεύει καθημερινά για τον καθέναν μας.

Έχουμε την ευθύνη να αναθέσουμε τον εαυτό μας στα χέρια του Θεού για να βρούμε, δια πρεσβειών της Παναγίας,  την λύτρωση και το φως του Θεού.  Η χαρά η πνευματική σε έναν κόσμο λύπης, σύγχυσης, ανελευθερίας, έρχεται διά της πίστεως και της χάριτος του Θεού που λύνει την στειρότητα του κακού!

 

Εμφάνισε περισσότερα

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία sms@1sm.gr

Σχετικά άρθρα

X