Ραδιοφωνικός σταθμός
Δελτία τύπου

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΑΥΤΑΠΑΤΗ Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΑΥΤΑΠΑΤΗ Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου στους Γιαννάδες στην μέση Κέρκυρα λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, μιλώντας στους πιστούς, τόνισε ότι ο Θεοδόχος Συμεών ήταν άνθρωπος προσευχόμενος. Είχε επιχειρήσει, όπως  η παράδοση αναφέρει, να μεταφράσει το χωρίο του Ησαΐα περί της παρθένου Μαρίας και της γεννήσεως του Εμμανουήλ, είχε αμφισβητήσει με το λογικό του μια τέτοια δυνατότητα και έλαβε σημείο και πληροφορία παρά Θεού ότι αυτό ήταν εφικτό. Και πήρε στα χέρια του τον σωτήρα Χριστό, ως επιβεβαίωση αυτού του κατά τη λογική ανέφικτου. Ο Χριστός συνάντησε στο πρόσωπο του πρεσβύτη Συμεών όλη την ανθρωπότητα! Και η ανθρωπότητα συνεχίζει να βλέπει τον Χριστό ως ως σημείον αντιλεγόμενον, όπως είπε ο Συμεών στην Παναγία. Ο άνθρωπος καλείται να πει το ΝΑΙ στην σωτηρία που ο Χριστός προσφέρει και να μην αυταπατάται ότι μπορεί να σωθεί αφ’  εαυτού του, ότι μπορεί να απορρίψει τον Θεό και να ζήσει. Ο Χριστός είναι η σωτηρία μας. Όποιος τον δέχεται, ιδίως στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Ας Το προϋπαντήσουμε, ας Τον θέσουμε ως καθαρτήριο των αισθήσεών μας, ας παλέψουμε για τις αρετές που ο Κύριος μας δίδει και μας ζητά να έχουμε!

 

Ετικέτες

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία web@imcorfu.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close