Ραδιοφωνικός σταθμός
Δελτία τύπου

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ

Στον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Λαμποβιτίσσης Βάτου χοροστάτησε το απόγευμα της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

 Μιλώντας προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι τα γενέθλια στην Εκκλησία δεν εορτάζονται, καθώς προηγείται η ονομαστική εορτή του ανθρώπου, που τον συνδέει με τον προστάτη Αγιό του. Όμως εορτάζουμε τα γενέθλια του Κυρίου μας, της Υπεραγίας Θεοτόκου και του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Τιμούμε το γενέθλιο της Παναγίας, διότι αυτή συνεργάστηκε με τον Θεό για να μας οδηγήσει στην σωτηρία, στον αγιασμό, στην ομοίωση. Αυτός είναι και σκοπός της ζωής μας, προκειμένου να αποφύγουμε τον πειρασμό. Η Παναγία μας δείχνει την οδό και της δικής μας συνεργασίας με τον Θεό. Βλέπει ο Θεός την προαίρεσή μας και ανταποκρίνεται σ’  αυτήν. Οι άνθρωποι ανεβαίνουμε έτσι την πνευματική σκάλα προς τον ουρανό και συναντούμε την πύλη του ουρανού που είναι η Παναγία μας. Η Παναγία μας δείχνει τι σημαίνει να ζούμε την εν Χριστώ ζωή και αυτό ξεκινά από τον επίγειο ναό, ώστε να περάσουμε την εποχή μας που σημαδεύεται από γεγονότα φόβου, άρνησης της πίστης και της συνεργασίας με τον Θεό.  

Εμφάνισε περισσότερα

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία sms@1sm.gr

Σχετικά άρθρα

X