Ραδιοφωνικός σταθμός
Δελτία τύπου

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΜΕ ΤΑ ΤΑΛΑΝΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ

Στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στον Αγρό, στην Βόρεια Κέρκυρα, λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έχει χάρισμα από τον Θεό. Καλείται να ανατρέξει στον εαυτό του και να δει τα δώρα του Χριστού που είναι τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος. Ο άνθρωπος που έλαβε τα χαρίσματα καλείται να εργαστεί, μέσα από την ελεύθερη θέληση και την προσωπικότητά του, να πολλαπλασιάσει τα τάλαντά του.  Ακόμη και αυτός που έχει λάβει λίγο, αν νιώθει ότι έχει σύμμαχο τον Θεό, θα εργαστεί και θα το αυξήσει. Θα λάβει την ευλογία του Θεού. Αν χρησιμοποιήσει το χάρισμα για να συναντήσει τον Θεό και τον συνάνθρωπο, τότε θα προκόψει.

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται για την πρόοδό της. Όμως ο άνθρωπος σήκωσε τον νου και τα επιτεύγματά του εναντίον του Θεού. Αυτοθεώθηκε. Τα τάλαντα τα χρησιμοποιεί κακώς. Βλέπουμε το τέλμα στο οποίο έχει φτάσει η ανθρωπότητα. Το τέλμα είναι πνευματικό και η ανθρωπότητα βυθίζεται. Χρειάζεται αντίσταση, για να έρθει η ανάκαμψη. Να ξαναδούμε Θεού πρόσωπο και να εργαστούμε στα τάλαντά μας, ώστε να ξαναβρούμε αληθινά Θεό και συνάνθρωπο. Αυτή η σκυτάλη πρέπει να δοθεί στους επιγενομένους.

 

Εμφάνισε περισσότερα

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία sms@1sm.gr

Σχετικά άρθρα

X