Ραδιοφωνικός σταθμός
Δελτία τύπου

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κουσπάδων στην νότια Κέρκυρα λειτούργησε  το πρωί του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Μιλώντας προς το εκκλησίασμα ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο άγιος Αθανάσιος ήταν ο προστάτης της Κέρκυρας πριν τον ερχομό του αγίου Σπυρίδωνος. Οι άγιοι Αθανάσιος και Κύριλλος ήταν πολύφωτοι αστέρες της Εκκλησίας, οι οποίοι τόσο διά της διδασκαλίας όσο και της ζωής τους αποτελούν πρότυπα. Και οι δύο πάλεψαν εναντίον των αιρέσεων, καθώς οι άνθρωποι κατασκεύαζαν έναν Θεό στα μέτρα τους. Έτσι, έβλεπαν τον Θεό όχι όπως πραγματικά είναι και όπως μας δίδαξε η Εκκλησία, αλλά παρέκκλιναν. Οι άγιοι είχαν ανεπτυγμένες τις εσωτερικές πνευματικές κεραίες και αντιλαμβάνονταν όλα εκείνα που αλλοίωναν την πίστη και την αγάπη στον Θεό. Έδωσαν λοιπόν μεγάλες μάχες για να υπερασπιστούν την πίστη ο άγιος Αθανάσιος έναντι της αιρέσεως του Αρείου που αμφισβητούσε την θεότητα του Χριστού και ο άγιος Κύριλλος έναντι του μονοφυσιτισμού, που  άλλοτε αμφισβητούσε την πραγματική ανθρώπινη φύση του Χριστού και άλλοτε την θεϊκή.

Υπάρχουν στην ζωή της Εκκλησίας άνθρωποι που είναι φωτισμένοι, που απέχουν από την αμαρτία, δηλαδή παύουν να περικλείονται στην σκέψη τη δική τους, τον λόγο τον δικό τους, το θέλημα το δικό τους και εμπιστεύονται τον Θεό, ο νους τους γίνεται νους Χριστού.

Και η εποχή μας φτιάχνει έναν Θεό στα μέτρα μας. Θέλουμε το Θεό που να  μας δικαιολογεί στην φιλαυτία, την φιληδονία, την φιλοχρηματία.  Δεν σκεφτόμαστε ότι είμαστε συνένοχοι για την πτώση και την φθορά, για τον θρίαμβο του νου που είναι μακριά από τον Θεό και που γίνεται δαιμονικός. Γι’  αυτό χρειάζεται μετάνοια από εμάς καί προσευχή στον Θεό να επουλωθούν τραύματα  που προέρχονται συχνά από συμπεριφορές και διδασκαλίες κληρικών, αλλά και να αλλοιωθεί η ζωή μας κατά Θεόν.

Ο κ. Νεκτάριος ζήτησε συγγνώμη από τους ανθρώπους αν αισθάνθηκαν ότι δεν βρήκαν στην Εκκλησία την αλήθεια της πίστης και το ήθος που περιμέναν και κάλεσε όλους να κάνουν τον αγώνα ώστε η οδός της σωτηρίας, διά πρεσβειών των Αγίων, να καταστεί οικεία. 

Ετικέτες

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία web@imcorfu.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close