Ραδιοφωνικός σταθμός
Δελτία τύπου

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ:  ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 10 Νοεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Μιλώντας προς το εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης Κερκύρας  αναφέρθηκε στο ευαγγέλιο του καλού Σαμαρείτη το οποίο διαβάστηκε στους ναούς αυτήν την Κυριακή. Επεσήμανε ότι ο νομικός της ευαγγελικής περικοπής πλησίασε τον Χριστό με ειρωνική διάθεση, όντας νέος άνθρωπος, κάτι που συμβαίνει και σήμερα. Πολλοί νέοι άνθρωποι, ενώ έχουν διάθεση αναζήτησης, αντιμετωπίζουν την πίστη με ειρωνική ματιά. Ο Χριστός δείχνει το παράδειγμα σε όλους. Παραβλέποντας το ύφος του νέου, απαντά στην ουσία του ερωτήματός του.

Η παραβολή του καλού Σαμαρείτη αντιπροσωπεύει την ζωή μας. Υπάρχουν σ’ αυτήν οι επιφανείς οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για την σωτηρία του ανθρώπου. Υπάρχουν οι ληστές που αντιπροσωπεύουν τον πειρασμό, που τραυματίζει βαθιά τον άνθρωπο, δαιμονοποιώντας τον και βγάζοντάς τον από την οδό του Κυρίου. Οι ληστείες, οι αρπαγές, οι πόλεμοι στην ανθρωπότητα αποτυπώνουν τα τραύματα του πειρασμού ανά τους αιώνες, αλλά και στον καιρό μας.

Ο ξένος, ο Σαμαρείτης είναι ο Ιησούς Χριστός, που ήρθε σε μία ανθρωπότητα τραυματισμένη και ημιθανή, στην οποία δεν υπήρχαν σπλάχνα οικτιρμών, ούτε από τους εκπροσώπους των θρησκειών ούτε από τους επιφανείς. Και ο Χριστός, αφού δέσει τις πληγές του τραυματισμένου ανθρώπου, τον μεταφέρει στο Πανδοχείο, που είναι η Εκκλησία και τον θεραπεύει. Το έλαιον είναι το σημείο του σταυρού στα μυστήρια που μας αγιάζει, είναι το λάδι της βαπτίσεως που μας εισάγει στην Εκκλησία, είναι το έλαιον του ευχελαίου που θεραπεύει αμαρτίες, είναι η αγάπη που μας αγιάζει, και ο οίνος είναι το Αίμα του Χριστού που με την θυσία Του μας λυτρώνει από τον πειρασμό! Ο Κύριος θα επανέλθει και θα ανταποδώσει κάθε αγώνα, κάθε προσπάθεια για επανόρθωση από τα τραύματα του πειρασμού και των ανθρώπων που είναι άσπλαχνοι.

Είναι ημέρα προβληματισμού για την σχέση μας με τον Χριστό, για την σχέση μας με την Εκκλησία, για την αποστροφή μας προς τον πειρασμό η ημέρα του ευαγγελίου του καλού Σαμαρείτη, μέρα επιστροφής στην αυθεντική σχέση με τον Χριστό!

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής των μουσικών της Φιλαρμονικής ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ.

Εμφάνισε περισσότερα

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία sms@1sm.gr

Σχετικά άρθρα

X