Ραδιοφωνικός σταθμός
Γιορτές, ΕκδηλώσειςΔελτία τύπου

Κοπή Βασιλόπιτας της Ι.Μ. Κερκύρας

Κοπή Βασιλόπιτας της Ι.Μ. Κερκύρας

Το πρωί της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ευλόγησε και έκοψε τον πλακούντα του νέου ενιαυτού 2018, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως, με την παρουσία κλήρου και λαού.

Παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικολέττα Πανδή, όπως επίσης και η στρατιωτική ηγεσία του νησιού.

Ο κ. Νεκτάριος στην προσφώνησή του επεσήμανε ότι ο χρόνος είναι αποτέλεσμα των ορίων του ανθρώπου. Αν και ο άνθρωπος συνεχώς προσπαθεί να ξεπεράσει τα όρια αυτά μέσω των επιστημών και της τεχνολογίας, εντούτοις παραμένει στην ίδια κατάσταση.

Απο την άλλη πλευρά, συνέχισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, ο Δωρεοδότης Χριστός χαρίζει τον χρόνο στον άνθρωπο ως ευκαιρία μετανοίας και αλλαγής της πορείας της ζωής του. Χρειάζεται ο άνθρωπος να αξιοποιήσει τον χρόνο αυτό που του δίδεται, ώστε να επιστρέψει στον Θεό. Με τον τρόπο αυτό, με την ακλόνιτη πίστη στον Χριστό, υπερβαίνεται και ο έσχατος εχθρός μας ο θάνατος.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας καλή και ευλογημένη χρονιά, γεμάτη υγεία και Χάρη παρά Θεού και με τις πρεσβείες πάντων των Αγίων.

 

Ετικέτες

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία web@imcorfu.gr

Σχετικά άρθρα

Close