Ραδιοφωνικός σταθμός
ΑνακοινώσειςΓιορτές, ΕκδηλώσειςΓραφείο νεότηταςΔελτία τύπουΚοινωνικά θέματα

ΜΗΝΥΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2020-2021

Αγαπητοί μου μαθητές, αγαπητές μου μαθήτριες,
Διανύουμε αναμφίβολα μια πρωτόγνωρη περίοδο, στην οποία ένας αόρατος και μικρός ιός έχει έρθει να ταρακουνήσει τις ζωές μας και να σπείρει το φόβο και την ανασφάλεια.
Η σχολική χρονιά που ξεκινάει σήμερα θα είναι σίγουρα ιδιαίτερη για εσάς και τους καθηγητές σας και η προσευχή μας είναι να έχετε υγεία, υπομονή και να κρατήσετε την όρεξή σας για μάθηση, κοινωνικότητα και πρόοδο, παρά τις δυσκολίες.
Ωστόσο, αγαπητά μου παιδιά, ειδικά φέτος που θα εορτάσουμε την διακοσιοστή επέτειο από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821, μην ξεχάσετε ότι και παλαιότερα τα Ελληνόπουλα, παρά τα εμπόδια των κατακτητών, δεν σταμάτησαν να αναζητούν τη γνώση, ακόμη και στους ναούς, χωρίς άλλα βιβλία εκτός από τους Ψαλμούς του Δαβίδ και την Παρακλητική, τους οκτώ ήχους της εκκλησιαστικής μουσικής, παρέμειναν ελεύθερα στην ψυχή και προόδευσαν!
Η επιστήμη της βιολογίας μας μαθαίνει ότι οι ιοί δεν μπορούν να ζήσουν από μόνοι τους. Χρειάζονται ένα υγιές κύτταρο, ένα κύτταρο ξενιστή, όπως λέγεται, στο οποίο θα κάνουν κατάληψη, θα χρησιμοποιήσουν ό,τι υλικά χρειάζονται για να πολλαπλασιαστούν και ύστερα θα περάσουν σε άλλο κύτταρο, αφήνοντας το προηγούμενο να αποσυντεθεί, να πεθάνει δηλαδή.
Οι ιοί γεννούν θάνατο, ζουν και αναπτύσσονται εις βάρος άλλων.
Όμως σκοπός της μόρφωσης και της παιδείας είναι το ταξίδι στην ζωή, ώστε ο νέος να μάθει να στέκεται στα πόδια του, να γίνεται ελεύθερος, να αγαπά, να γνωρίζει, για να ελευθερώνεται και να δίνει ζωή!
Στον αγώνα αυτό η Εκκλησία παρουσιάζει και ζει έναν άλλο Υιό. Τον Υιό με «ύψιλον», τον Υιό του Θεού, τον
Χριστό που είναι ο ίδιος η Ζωή, η Ελπίδα, η Ανάσταση. Είναι Εκείνος που με την απέραντη αγάπη Του μας γεμίζει χαρίσματα και μας καλεί να τα καλλιεργήσουμε, μαζί με την γνώση και την παιδεία, ώστε να γίνουμε φωτεινές λαμπάδες που σκορπίζουν φως στη ζωή των συνανθρώπων μας.
Αν ο δρόμος μας φέτος είναι σπαρμένος με εμπόδια, η σημερινή εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού ας μας θυμίζει ότι η Ανάσταση έρχεται μέσα από το σταυρό, η χαρά και η πρόοδος μετά τον κόπο!
Σας εύχομαι λοιπόν, παιδιά μου, αυτήν την σχολική χρονιά, με τη βοήθεια των καθηγητών και των γονιών σας, να καλλιεργήσετε τα χαρίσματα που σας έχει εμπιστευθεί ο Θεός ώστε να γίνεστε φωτεινά παραδείγματα στη ζωή της κοινωνίας μας!
Με πατρικές ευχές και την αγάπη του Χριστού,
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ
†Ο ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Εμφάνισε περισσότερα

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία sms@1sm.gr

Σχετικά άρθρα

X