Ραδιοφωνικός σταθμός
Δελτία τύπου

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΝΑ ΠΟΡΕΥΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Στον πανηγυρίζοντα παλαιό ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο χωριό Καρουσάδες της Βόρειας Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, με την ευκαιρία της εορτής της μεταστάσεως του αποστόλου και ευαγγελιστού Ιωάννου.  

Αφορμώμενος από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι  ο ευαγγελιστής Ιωάννης υπήρξε όντως θεολόγος, είχε την εμπειρία του Χριστού που είναι ο Υιός και Λόγος του Θεού και ο οποίος δημιούργησε τα πάντα. Αυτή είναι η θεολογία της Εκκλησίας μας, η οποία είναι ανυπέρβλητη. Και ο άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος αποτυπώνει τον ορισμό του Θεού που είναι αγάπη. Όποιος θεωρεί ότι αγαπά τον Θεό, χωρίς να αγαπά τον άνθρωπο είναι ψεύτης.

Οι άνθρωποι σήμερα ταυτίζουμε την αγάπη με την συναισθηματικότητα. Όμως η αγάπη είναι σταυρική, είναι θυσιαστική, είναι παράδοση του εαυτού μας στο θέλημα του Θεού και διακονία του πλησίον μας. Αυτό μας διδάσκει ο άγιος Ιωάννης ο θεολόγος, ο οποίος συμπαραστάθηκε στον Χριστό μέχρι τον σταυρό και τον θάνατο.

Στην εποχή του μίσους, του ψεύδους, της αμφισβήτησης των αξιών, στην εποχή του φόβου, της παραχάραξης της αλήθειας ο ευαγγελιστής μας καλεί να να πορευθούμε στον δρόμο του Χριστού!

Στην θεία λειτουργία έψαλλε η Βυζαντινή Χορωδία υπό τη διεύθυνση του Αρχιμ. Σπυρίδωνος Σκορδίλη.  

Εμφάνισε περισσότερα

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία sms@1sm.gr

Σχετικά άρθρα

X