Ραδιοφωνικός σταθμός
Δελτία τύπου

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής 14 Μαρτίου 2021 ο πρώτος κατανυκτικός εσπερινός της συγχωρήσεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, με την παρουσία κληρικών της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας απευθυνόμενος σε όσους διαδικτυακά και ραδιοφωνικά παρακολουθούσαν την ακολουθία και στους ιερείς τόνισε ότι μετά από ένα χρόνο μεγάλης δοκιμασίας με το θέμα της επιδημίας, η Εκκλησία συνεχίζει τον πνευματικό της αγώνα, καλώντας όλους, μέσα στις δυσκολίες, να κρατήσουν το πνευματικό τους φρόνημα ακμαίο, να δούνε την ζωή όχι στην προοπτική της ματαιότητας, αλλά της αιωνιότητας, και να εμπιστευθούν τον Θεό.

Εξέφρασε μάλιστα την ευγνωμοσύνη όλων στον Άγιο Σπυρίδωνα, διότι κρατά το νησί αλώβητο ουσιαστικά από την ασθένεια και ζήτησε από όλους πίστη. Στην συνέχεια, παρουσίασε σκέψεις πάνω στην ζωή και την θεολογία του αποστόλου Παύλου, συνεχίζοντας την σειρά των εσπερινών του ομιλιών που φέτος έγινε διαδικτυακά. Στο τέλος της ομιλίας διάβασε την συγχωρητική ευχή προς τους ιερείς και τους πιστούς εν όψει της αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Εμφάνισε περισσότερα

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία sms@1sm.gr

Σχετικά άρθρα

X