Ραδιοφωνικός σταθμός
Δελτία τύπου

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΝΩ ΞΕΝΙΑΣ

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς στο όρος Όρθρυς στον Αλμυρό Μαγνησίας λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στο πέρας της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κερκύρας τέλεσε από κοινού με τον οικείο Ποιμενάρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιο το τεσσακονθήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού ιεροδιακόνου και αδελφού της Ιεράς Μονής π. Τίτου Ξενιώτη.

Ο κ. Νεκτάριος στην προσφώνησή του, τόνισε ότι με τον μακαριστό π. Τίτο υπήρξαν συμμοναστές στο μοναστήρι επί πλείστα έτη, και μάλιστα από το 1986 έως το 2002 οπότε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, προ της εκλογής του διετέλεσε ηγούμενος και νέος κτίτωρ της παλαίφατης μονής.

Ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι το μνημόσυνο του μακαριστού π. Τίτου συνέπεσε με την εορτή του αγίου αποστόλου Ονησίμου, του μαθητή του αποστόλου Παύλου, ο οποίος υπήρξε δούλος σε κάποιον πλούσιο που αργότερα έγινε χριστιανός. Ο άγιος Ονήσιμος υπήρξε τέκνον υπακοής, όπως και όλοι οι μοναχοί στα ορθόδοξα μοναστήρια. Η εν Χριστώ αγάπη πηγάζει μέσα από την υπακοή. Αυτή την αγάπη είχε και ο μακαριστός π. Τίτος, ο οποίος αφιερώθηκε στην Παναγία, ενώ συμπαραστάθηκε στον αγώνα του Μητροπολίτη Κερκύρας για να ανακαινίσει το μοναστήρι της. Υπήρξε συνεχιστής των προσευχών των πατέρων που καθοσίωσαν το μοναστήρι, ως φορείς της χάριτος του Θεού. Αγωνίστηκε γι’ αυτό και έφυγε με την χάρη του Θεού να τον σκεπάζει.

Ο θάνατος είναι διάβαση από τα πρόσκαιρα στα αιώνια, από τα λυπηρότερα στα θυμηδέστερα. Αυτό το πέρασμα βίωσε ο π. Τίτος, ο οποίος έζησε και για την ώρα της αναχωρήσεώς του από τον κόσμο αυτό, για να συναντήσει την αγάπη του Θεού ως ζωή και αφθαρσία.

Εμφάνισε περισσότερα

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία sms@1sm.gr

Σχετικά άρθρα

X