Ραδιοφωνικός σταθμός
Δελτία τύπου

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα υποδέχτηκε το απόγευμα της Τρίτης 22 Οκτωβρίου 2019 στο Επισκοπείο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Τον Υφυπουργό συνόδευαν ο Βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Λούλης, η Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου και υπηρεσιακά στελέχη.

Ο κ. Νεκτάριος ενημερώθηκε από τον κ. Υφυπουργό για τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης να ενισχύσει τα προγράμματα θρησκευτικού τουρισμού, ενώ έθεσε στον κ. Κόνσολα προβληματισμούς για τις δυνατότητες της Κέρκυρας να αξιοποιήσει τόσο τον φυσικό όσο και τον πολιτιστικό και θρησκευτικό πλούτο της, ώστε και ο τόπος να ενισχυθεί, αλλά και να λυθούν χρόνια προβλήματα που τον ταλανίζουν. Ο κ Νεκτάριος επεσήμανε τα ανοίγματα της Μητροπόλεως Κερκύρας στην Ρωσία και στην Ρουμανία, τα οποία ουσιαστικά εγκαινίασαν έναν ενισχυμένο θρησκευτικό τουρισμό, που βοήθησε πολύ το νησί στα χρόνια της κρίσης.

Από την πλευρά του ο κ. Υφυπουργός εξέφρασε την βούληση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης να ενισχυθεί το έργο της Εκκλησίας, τόνισε ότι η Εκκλησία προϋπήρχε ως θεσμός του νεοελληνικού κράτους και γι’  αυτό δεν πρέπει να αμφισβητείται ο ρόλος και η συνεισφορά της στην ιστορία, την παράδοση και τις προοπτικές της ελληνικής κοινωνίας, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις πρωτοβουλίες και το έργο της τοπικής Εκκλησίας.

           Ιδιαίτερη χαρά εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος για την παρουσία στην Κέρκυρα του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου κ. Κωνσταντίνου Λούλη, με τον οποίο ήταν συμμαθητές στο σχολείο στον Βόλο, ενώ συνέχισαν την φιλία τους και την συνεργασία τους στα χρόνια της ποιμαντορίας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, τότε Μητροπολίτου Δημητριάδος.

Εμφάνισε περισσότερα

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία sms@1sm.gr

Σχετικά άρθρα

X