Ραδιοφωνικός σταθμός
Δελτία τύπου

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Στον Ιερό ναό Λαμποβίτισσας Άφρας λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Κατά την θεία λειτουργία ο κ. Νεκτάριος χειροτόνησε εις διάκονον τον μοναχό Ανδρέα Γκιόκα.

 Προσφωνώντας τον νέο διάκονο ο Μητροπολίτης Κερκύρας τον προέτρεψε να μιμηθεί το παράδειγμα του αγίου Στεφάνου, ο οποίος και αφιερώθηκε στον Χριστό και ομολόγησε τον Χριστό, δείχνοντάς μας ότι η πίστη δεν νικιέται. Μπορεί οι εποχές τις οποίες διερχόμαστε να είναι είναι δύσκολες, διότι οι άνθρωποι αμφιβάλλουν για την πίστη, καθώς αφέθηκαν στην επιστήμη και την τεχνολογία, αφήνοντας κατά μέρος τον Θεό. Όμως, όπως ο Χριστός αναφέρει ότι τους κακούς γεωργούς στο τέλος ο Θεός θα τους διώξει από την βασιλεία του, έτσι και οι χριστιανοί καλούμαστε να είμαστε καλοί γεωργοί, να μην νικηθούμε από τον εγωισμό και τα πάθη και αυτή να είναι η διακονία του κληρικού. Ο κ. Νεκτάριος περιέγραψε την κλήση του νέου διακόνου από την μικρή του ηλικία στην ενορία της Άφρας και τον προέτρεψε ακόμη να μιμηθεί τον προστάτη του τον άγιο Ανδρέα τον πρωτόκλητο, ο οποίος εκήρυξε τον Χριστό σε πολλούς τόπους και αφιερώθηκε στον Χριστό. του ευχήθηκε να γίνει ελαία κατάκαρπος από πνευματικούς καρπούς.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο της ενορίας π. Νεκτάριο Μπόκο.

Εμφάνισε περισσότερα

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία sms@1sm.gr

Σχετικά άρθρα

X