Ραδιοφωνικός σταθμός
Θρησκευτικά, ΘεολογικάΚηρύγματα

Χρειάζεται να πυρπολούμε την καρδιά μας με αγάπη για τον Χριστό

Κερκύρας Νεκτάριος : “Χρειάζεται να πυρπολούμε την καρδιά μας με αγάπη για τον Χριστό”.

Το πρωί της Τρίτης 10 Απριλίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέλυσε το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, την πορεία προς Εμμαούς του Αναστάντος Κυρίου μας με δύο εκ των 70 Μαθητών Του, τον Λουκά και τον Κλεόπα. Ο Χριστός βλέποντάς τους σκυθρωπούς, τούς εξηγούσε όλα όσα είχαν πει οι προφήτες για το Πάθος και την Ανάσταση του Μεσσία. Ενόσω ο Κύριος τούς μιλούσε, η καρδιά τους “καίγονταν” από χαρά. Έπειτα εν τη κλάσει του άρτου, κατάλαβαν ότι ήταν ο Διδάσκαλός τους.

Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε τα εξής ερωτήματα στους πιστούς : Πόσες φορές έχουν αντιληφθεί να φλέγεται η καρδιά τους για τον Θεό και έχουν αξιωθεί να φιλοξενίσουν στην καρδιά τους τον Κύριο ; Πόσες φορές έχουν ακούσει τον Χριστό να τους λέει να μην φοβούνται ;

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι χρειάζεται να πυρπολούμε την καρδιά μας με αγάπη για τον Χριστό, όπως ο Άγιος Σπυρίδων, ο οποίος πίστεψε και διηκόνησε τον Αναστάντα Χριστό. Και ο Κύριος τον αντιδόξασε διατηρώντας το χαριτόβρυτο Σκήνωμά του άφθαρτο δεκαεπτά αιώνες.

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία web@imcorfu.gr

Σχετικά άρθρα

X