Ραδιοφωνικός σταθμός

Κοινωνικό παντοπωλείο

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ‘‘Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ’’

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ‘‘Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ’’

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι ένα ίδρυμα, το οποίο υπάγεται στο ευρύτερο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και Παξών και δημιουργήθηκε από την ανάγκη μιας συντονισμένης προσπάθειας καταπολέμησης της ανέχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων. Η συμβολή και δράση του εντοπίζεται στην παροχή συσκευασμένων βασικών τροφίμων σε άπορες οικογένειες που μαστίζονται είτε από σοβαρά προβλήματα υγείας, είτε από την ανεργία.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ‘‘Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ’’ 2Έτσι, τον Μάιο του έτους 2011 με βάση το ΦΕΚ 990 Β/26.05.2011 αποφασίζεται η ίδρυση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με τίτλο «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ‘‘Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ’’» – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, με στόχο να ανακουφίσει την άμεση ανάγκη διαβίωσης ορισμένων οικογενειών.

Στον Σύνδεσμο μετέχουν, εκτός από την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, η Αρχιεπισκοπή των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών (διότι η ανέχεια δεν έχει να κάνει με το θρήσκευμα και το δόγμα) και τα φιλανθρωπικά σωματεία «Ο ΠΛΗΣΙΟΝ», η «ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΙΣ» και «Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΩΝ Η ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ»

Η έδρα του ιδρύματος στεγάζεται στην Πόλη της Κέρκυρας (οδός Αγ. Αποστόλων 3-5). Παράρτημα του ιδρύματος λειτουργεί και στην Νότια Κέρκυρα με έδρα το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Λευκίμμης. Υπό συγκρότηση βρίσκεται και παράρτημα του ιδρύματος, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες για την περιοχή της Βόρειας Κέρκυρας με έδρα το Σιδάρι. Παράλληλα, Παράρτημα του Παντοπωλείου λειτουργεί στην Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καναλίων.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ‘‘Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ’’ 3Στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου μπορούν να συμμετέχουν οικονομικά αδύνατες οικογένειες που είναι κάτοικοι της Μητροπολιτικής περιφέρειας και οι οποίες κατόπιν διαδικασίας προσκομίσεως δικαιολογητικών και εξέτασης αυτών από αρμόδια επιτροπή, προμηθεύονται δωρεάν τα απαραίτητα είδη διατροφής σε εβδομαδιαία βάση για διάστημα έξι μηνών. Την αρμόδια επιτροπή απαρτίζουν οι εθελοντές που διεξάγουν την παροχή των τροφίμων.

Τα Απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι τα ακόλουθα:

1) Δελτίο Συμμετοχής (Αίτηση)
2) Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
3) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
4) Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα της Αρμόδιας ΔΟΥ
5) Πρόσφατο Ε9
6) Έναν λογαριασμό παροχής ρεύματος/νερού/τηλεφωνίας (ΔΕΗ/ΔΕΥΑΚ κλπ.) που να αναγράφονται τα στοιχεία κατοικίας του ενδιαφερομένου
7) Σχετική Βεβαίωση Εφημερίου της ενορίας του ενδιαφερομένου

Προαιρετικά ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προσκομίσει σε περίπτωση που διαθέτει:

8) Φωτοτυπία της Κάρτας Ανεργίας του ΟΑΕΔ
9) Φωτοτυπία του Ενοικιαστηρίου Συμβολαίου της Κατοκίας του και
10) τυχόν Πιστοποιητικά Υγειονομικής Επιτροπής ή Αρμοδίου Ιατρού για προβλήματα υγείας ή χρόνιες παθήσεις κλπ.

Πάνω από 100 οικογένειες λαμβάνουν τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε μηνιαία βάση, ενώ εκτάκτως βοηθιούνται και άλλες οικογένειες, όταν προκύπτουν ανάγκες.

Σημαντική είναι η συμβολή των σούπερ μάρκετ ΔΗΜΗΤΡΑ, LIDL και DIELAS.

Υπεύθυνος λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι ο πρωτ. Σπυρίδων Μάνδυλας (τηλ. 2661037008) και εκτελεστικός διευθυντής του Συνδέσμου Αγάπης είναι ο κ. Γιώργος Μαχειμάρης

 

X