Ραδιοφωνικός σταθμός

Μητροπολίτης Κερκύρας

Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και διαποντίων νήσωνΜητροπολίτης Νεκτάριος

Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και διαποντίων νήσων

Μητροπολίτης-ΝεκτάριοςΟ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος (κατά κόσμον Δημήτριος Ντόβας) εγεννήθη εις Βόλον το 1953. .

Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Ιερατικής Σχολής Αθηνών παρά τη Ριζαρείω (1973) και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1979). Το 1973 εκάρη μοναχός εις την Ιεράν Μονήν Άνω Ξενιάς.

Την 1ην Ιανουαρίου 1975 εχειροτονήθη Διάκονος και την 4ην Μαρτίου 1979 εχειροτονήθη Πρεσβύτερος υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου, λαβών ταυτοχρόνως και το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου.

Διετέλεσε Ιερατ. Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, αναπτύξας ιεροκηρυκτικήν, ποιμαντικήν και φιλανθρωπικήν δραστηριότητα.

Από το 1975 έως το 1986 διετέλεσε διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Χριστοδούλου, ενώ από το 1986 εξελέγη Ηγούμενος της παλαιφάτου ιστορικής Μονής Άνω Ξενιάς, την οποία ανοικοδόμησε εκ βάθρων. Είναι συγγραφεύς εποικοδομητικών βιβλίων και έχει δημοσιεύσει πλείστα άρθρα εις τον ημερήσιον και εκκλησιαστικόν περιοδικόν τύπον.

Διετέλεσε τακτικόν μέλος της Διοικούσης Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος και είναι τακτικόν Αρχιερ. Μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Μοναχικού Βίου. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων εξελέγη την 11ην Οκτωβρίου 2002.

X