Ραδιοφωνικός σταθμός
Θρησκευτικά, ΘεολογικάΚηρύγματα

Η Ακολουθία του Νυμφίου στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος

Η Ακολουθία του Νυμφίου στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος

Με κατάνυξη τελέστηκε το εσπέρας της Κυριακής των Βαϊων 1 Απριλίου 2018 η Ακολουθία του Νυμφίου, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, με την παρουσία πλήθους πιστών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς, Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κερκύρας, ο οποίος αναφέρθηκε στον Ιωσήφ τον Πάγκαλο που τιμά την Μεγάλη Δευτέρα η Αγία μας Εκκλησία, αλλά και στην ξηρανθείσα από τον Κύριο συκή. Ο μεν Ιωσήφ απετέλεσε προτύπωση του Ιησού Χριστού, καθώς πουλήθηκε από τους αδελφούς του, συκοφαντήθηκε και πολεμήθηκε από τον πονηρό.

Η κατανόηση όμως της παρουσίας του αληθινού Θεού στην ζωή του, τον απέτρεψε στο να υποπέσει σε πειρασμό. Ένα ακόμη στοιχείο που ξεχώρισε τον Ιωσήφ ήταν η συγχωρητικότητά του προς όλους εκείνους που τον πολέμησαν. Σχετικά με τη ξηρανθείσα συκή, ο Κύριος μάς διδάσκει να έχουμε ζωντανούς καρπούς στην πνευματική μας ζωή, ήτοι την μετάνοια, την συγχωρητικότητα, την ταπείνωση, με κορωνίδα όλων την αγάπη. Χωρίς αυτούς τους καρπούς ο άνθρωπος ομοιάζει με την άκαρπη συκιά, την οποία ο Χριστός καταράστηκε.

Καταλήγοντας ο π. Ιουστίνος προέτρεψε τους πιστούς να βιώνουν στην καθημερινότητά τους την παρουσία του Θεού, που θα συνοδεύεται από τους ζωντανούς καρπούς της πνευματικής ζωής.

Ετικέτες

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία web@imcorfu.gr

Σχετικά άρθρα

Close