Ραδιοφωνικός σταθμός

Γραφείο Νεότητος

Γραφείο Νεότητος

Γραφείο Νεότητος

Η κατηχητική και γενικότερη νεανική δραστηριότητα της τοπικής μας Εκκλησίας οργανώνεται από το Γραφείο Νεότητος της τοπικής μας Εκκλησίας.

H κατηχητική προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας διαρθρώνεται σε όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως επίσης και της τριτοβάθμιας.

Η προσπάθεια αυτή οριοθετεί, μαζί με την πνευματική καλλιέργεια των παιδιών στην ορθόδοξη ζωή, και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και επιδόσεων αυτών σε τομείς πολιτιστικούς, ψυχαγωγικούς, αθλητικούς κλπ.

Στις ενορίες λειτουργούν ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ για τα αγόρια και τα κορίτσια του Δημοτικού σχολείου και σε κάποιες επιλεγμένες λειτουργούν και νεανικές συντροφιές για αγόρια και κορίτσια του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και ομάδα λαϊκών Στελεχών, οι Κατηχητές και οι Κατηχήτριες, που είναι όλοι φοιτητές ή επιστήμονες.

 

Γραφείο Νεότητος

 

Από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του Γραφείου Νεότητος σημειώνουμε:

– Το Φροντιστήριο Στελεχών, ετήσιας φοίτησης, που έχει σκοπό την καλύτερη κατάρτιση των νυν και των υποψηφίων κατηχητών. Ήδη ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα της 13ης Ιεραποστολικής χρονιάς.

– Τις εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της λήξεως της ιεραποστολικής περιόδου κ.ά.

– Τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, τις εξορμήσεις και τις εκδρομές, τα Νεανικά Κέντρα.

– Την περιοδική νεανική έκδοση «ΒΗΜΑΤΑ» και την κυκλοφορία και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, ειδικών εκδόσεων, αφισών κλπ. – Τη συνεργασία με τους Θεολόγους των σχολείων της περιοχής, τις ομιλίες και ανοιχτές συζητήσεις κυρίως των νέων Ιερέων με τους μαθητές σε ειδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα σχολεία.

– Τις νεανικές Κατασκηνώσεις, που λειτουργούν κάθε καλοκαίρι στην Κασσιώπη.

X