Ραδιοφωνικός σταθμός

Ίδρυμα χρονίως πασχόντων η “Πλατυτέρα”

Ίδρυμα χρονίως πασχόντων η "Πλατυτέρα"

Ίδρυμα χρονίως πασχόντων η “Πλατυτέρα”

Το Ίδρυμα συστήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας Παξών & Διαποντίων Νήσων, με την επωνυμία Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων «Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ», με το υπ’ αριθ. 139/7-2-1981 (ΦΕΚ 42-Τ.Α./17-2-1981) Προεδρικό Διάταγμα..
Αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και διέπεται από τις διατάξεις του Ανωτέρω Προεδρικού Διατάγματος και με σχετική άδεια λειτουργίας που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 320/27-3-2001 Τ.Β΄. Το Ίδρυμα άρχισε την λειτουργία από τις 3/9/2001.

Βασικός σκοπός του είναι να παρέχει φροντίδα, περίθαλψη, ιατροφαρμακευτική κάλυψη και μέριμνα για την Νοσοκομειακή περίθαλψη, για τα άτομα που διαβιούν σε αυτό

Το σημαντικό αυτό προνοιακό έργο τέλεια εξοπλισμένο με άριστες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, προσφέρει τεράστια υπηρεσία στην διακονία του πάσχοντος ανθρώπου, την οποία ο Κερκυραϊκός Λαός έχει αποδεχτεί και έχει αγκαλιάσει.

Ίδρυμα χρονίως πασχόντων η Πλατυτέρα 2Στο Ίδρυμα μέσα από ένα ζεστό φιλόξενο περιβάλλον που διαμορφώνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, βρίσκουν περίθαλψη και αγάπη 67 γέροντες Χρόνιοι Πάσχοντες, αυτοεξυπηρετούμενοι και μη, περιπατητικοί και κατάκοιτοι.

Το όλο οικοδόμημα καλύπτει περίπου 3500m2 εντός του οποίου βρίσκονται χώροι καθιστικού, βιβλιοθήκης, τραπεζαρίας, ενός πλήρους εξοπλισμένου φυσικοθεραπευτηρίου,, χώρος ιατρείου εργοθεραπεία, κομμωτήριο. Παράλληλα στο χώρο του ισογείου, υπάρχει ένα μεγάλο αμφιθέατρο, 280 θέσεων (πλατεία, εξώστης), πλήρως εξοπλισμένο οπτικοακουστικά για να καλύπτει, οποιαδήποτε είδους εκδήλωση (θέατρο, χορωδίες, συναυλίες, ομιλίες, συνέδρια).

Ο χώρος θεάτρου έγινε με σκοπό την ψυχαγωγία των τροφίμων και την ενσωμάτωσή τους με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, ώστε να μπορεί να αποφευχθεί η λεγόμενη «Ιδρυματοποίηση», η οποία πολύ συχνά συμβαίνει σε τέτοιους χώρους.

Ίδρυμα χρονίως πασχόντων η Πλατυτέρα 3Για το σκοπό αυτό εκτός του θεάτρου υπάρχει ένας άλλος σημαντικότατος χώρος που θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή και που λειτουργεί σαν χώρος για τις πνευματικές ανάγκες των τροφίμων και όχι μόνον, είναι ο Ναός της Αγίας Τριάδος, βυζαντινού ρυθμού και πλήρως αγιογραφημένος, που επιτελεί ένα σημαντικό λειτουργικό και ποιμαντικό έργο, δεδομένου ότι δεν εκκλησιάζονται μόνον οι τρόφιμοι που φιλοξενούνται στο Ίδρυμά μας, αλλά και όσοι εκ των χριστιανών της ευρύτερης και όχι μόνον περιοχής επιθυμούν να εκκλησιαστούν, ή να τελέσουν κάποιο μυστήριο (βαπτίσεις, γάμοι κ.α.)
Οι χώροι διαβίωσης και τα δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα με ειδικές διαμορφωμένες εγκαταστάσεις υγιεινής και ψυχαγωγίες (τηλεόραση, ειδικά διαμορφωμένες ντουζιέρες, υδρομασάζ κ.α.), τα οποία προσφέρουν άνεση και πολλές διευκολύνσεις.

 

X