Ραδιοφωνικός σταθμός
Δελτία τύπου

Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στους Παξούς

Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στους Παξούς

 Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. της Υπαπαντής του Κυρίου στη Λάκκα των  Παξών.

Στο λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας  επεσήμανε ότι οι Εβραίοι εισήγαγαν στον ναό τα πρωτότοκά τους  από ευγνωμοσύνη στο Θεό, ενθυμούμενοι τον Άγγελο του  Κυρίου που  κατέσφαξε τα πρωτότοκα των Αιγυπτίων (10η πληγή του Φαραώ), προκειμένου ο Ισραήλ να ελευθερωθεί από την δουλεία του Φαράω και να εισέλθει στην  γη της επαγγελίας. Με την αφιέρωσή Του ο  Ιησούς Χριστός ζητά από εμάς να είμαστε και εμείς με τη σειρά μας αφιερωμένοι σε Εκείνον, καθότι μάς  λύτρωσε από την δουλεία της αμαρτίας και του θανάτου, δια της εκ νεκρών Αναστάσεώς Του. Ο δίκαιος Συμεών σε βαθύ γήρας αξιώνεται να δει με τα ίδια του τα μάτια Εκείνον για τον οποίοι ομίλησαν οι προφήτες, τον Λυτρωτή του ανθρωπίνου γένους και δοξολογεί τον Κύριο. Στο πρόσωπο του Θεοδόχου Συμεών συγκεφαλαιώνεται ολόκληρος ο κόσμος της Παλαιάς Διαθήκης που προσδοκούσε το σωτήριον του Θεού.  Ακόμη ο Συμεών κρατώντας τον Χριστό στις αγκάλες του διακηρύσσει ότι Αυτός θα  γίνει αιτία της πτώσεως και της αναστάσεως πολλών και θα καταστεί σημείον αντιλεγόμενον. Ο Χριστός ήταν από την αρχή αντιλεγόμενο σημείο. Άλλοι μεν  προσέκρουαν και έπιπταν και άλλοι εθαύμαζαν.  Υπήρχαν αφενός μεν εκείνοι οι οποίοι Τον κατεδίωξαν και Τον σταύρωσαν και αφετέρου εκείνοι οι οποίοι όχι μόνο Τον απεδέχθησαν, αλλά  πίστεψαν και στην Ανάστασή Του.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι και στην εποχή μας ο Ιησούς Χριστός αποτελεί σημείον αντιλεγόμενον.  Όσοι δια της πίστεως και δια της ενεργούσας Θείας Χάριτος έχουν στην καρδιά τους τον Θεό, βλέπουν τον Χριστό. Αντιθέτως εκείνοι οι οποίοι δεν βιώνουν το Κύριο στην ψυχή τους, έχοντας αποξενωθεί από Αυτόν, παραμένουν μέσα στο σκότος και στην αμαρτία.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος εξέφρασε την μεγάλη του χαρά που βρέθηκε στο νησί των Παξών και ευχήθηκε στους πιστούς ο Κύριος να τους δίδει πλουσίως την Χάρη Του.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος το απόγευμα της παραμονής της εορτής 1 Φεβρουαρίου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον ίδιο ναό.

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία web@imcorfu.gr

Σχετικά άρθρα

X