Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ι.Μ. Κερκύρας
Το πρωί της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου 2018 τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πατέρων στην πόλη της Κέρκυρας.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτ. Γεώργιος Μπογδάνος ο οποίος και αναφέρθηκε στην ιστορία της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, καθώς και στην ανάγκη ο Σταυρός του Κυρίου να υψωθεί στην καρδιά του κάθε Ορθοδόξου Χριστιανού.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι η 14η Σεπτεμβρίου αποτελεί και ημέρα μνήμης για την Κέρκυρα, καθότι το βράδυ της 13ης προς 14η Σεπτεμβρίου 1943 η αεροπορία της ναζιστικής Γερμανίας βομβάρδισε την πόλη του νησιού, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο πολλών κατοίκων.
Θύμα του ανηλεούς βομβαρδισμού απετέλεσε και ο Ιερός Ναός των Αγίων Πατέρων, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς.