Ραδιοφωνικός σταθμός
Δελτία τύπου

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: ΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: ΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Στην πανηγυρίζουσα ενορία Αναλήψεως του Χριστού στην Δασιά λειτούργησε το πρωί της Πέμπτης 10 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Η θεία λειτουργία τελέστηκε στον εξωτερικό χώρο του ναού, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο Χριστός ανελήφθη στον ουρανό και έδωσε στους μαθητές Του την βεβαιότητα της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος στην ζωή τους. Η παρουσία του Αγίου Πνεύματος είναι η πληρότητα που ζει η Εκκλησία του Χριστού. Είναι το έργο της σωτηρίας που συντελέστηκε στο ανθρώπινο γένος. Χωρίς την παρουσία του Αγίου Πνεύματος δεν μπορεί να υπάρξει Εκκλησία, να υπάρξουν μυστήρια της χάριτος του Θεού, να υπάρξει άνθρωπος που να αισθάνεται το τέκνον του Θεού, το φωτόμορφον τέκνον της Εκκλησίας. Το Πανάγιον Πνεύμα που υποσχέθηκε ο Χριστός ήταν η απάντηση στους μαθητές Του που του ζητούσαν να μην τους εγκαταλείψει ορφανούς. Δεν υπάρχει πνευματική ορφάνια στην Εκκλησία. Αν δεν υπήρχε η πληρότητα της παρουσίας του Κυρίου τα πάντα θα ήταν τεταραγμένα στην γη. «Αποστρέψαντος δε σου το πρόσωπον σου ταραχθήσονται», λέει ο ψαλμωδός. Όταν αποστρέψει ο Θεός το πρόσωπό του από εμάς, από την κοινωνία, από την δημιουργία στην οποία πλαστήκαμε να ζούμε ως πρόσωπα την παρουσία του Κυρίου, τότε ταραχή και σύγχυση επικρατούν.

Τούτες τις έσχατες ημέρες βλέπουμε τις αναταραχές στον σύμπαντα κόσμο και είναι σφιγμένες οι καρδιές μας από τις ακοές των πολέμων, του κακού και του θανάτου. Αυτό συμβαίνει διότι ο άνθρωπος αποστασιοποιήθηκε από τον Θεό και ταυτόχρονα από την χάρη Του. Χρειάζεται να αναζητήσουμε την βεβαιότητα της παρουσίας και της ευλογίας του Κυρίου, όπως έκαναν οι μαθητές, οι οποίοι πορεύτηκαν στην ζωή τους δυνατοί έναντι όλων των αντιθέσεων και της εχθρότητας του κόσμου. Η βεβαιότητα του Αγίου Πνεύματος τους ζωοποιούσε, τους έδινε δύναμη, όχι μόνο να πιστέψουν, αλλά και να κηρύξουν την ανάσταση του Κυρίου πανταχού.

Εμφάνισε περισσότερα

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία sms@1sm.gr

Σχετικά άρθρα

X