Ραδιοφωνικός σταθμός
Δελτία τύπου

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΦΗΣΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ:  Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΦΗΣΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥ

Με την ευκαιρία της μνήμης του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε θεία λειτουργία στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου Καμάρας.

Στο πέρας της θείας λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος τέλεσε μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου,  ο οποίος αυτήν την ημέρα ήγε τα ονομαστήριά του.

Ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος άφησε το στίγμα της διαβάσεώς του στην ζωή ολοφάνερο στις καρδιές των ανθρώπων. Υπήρξε άνθρωπος βαθιάς και αυθεντικής ορθοδόξου πίστεως, φιλόπατρις, γνήσιος Έλληνας, και ομολογητής της; εκκλησιαστικής παραδόσεως και ταυτότητος στην εποχή της θρησκευτικής αδιαφορίας, της υποκρισίας, της πολιτιστικής αλλοτριώσεως.

Η ομολογία του ήταν «Χριστός και Ελλάδα». Οι Έλληνες καλούμαστε να κρατήσουμε τις αρετές του και το παράδειγμά του ζωντανό στις καρδιές μας και να παλέψουμε για την ιδιοπροσωπία μας!

Ετικέτες

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία web@imcorfu.gr

Σχετικά άρθρα

Close