Ραδιοφωνικός σταθμός
Γιορτές, ΕκδηλώσειςΓραφείο νεότηταςΔελτία τύπουΚοινωνικά θέματα

ΜΗΝΥΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΜΗΝΥΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021-2022

Αγαπητά μου παιδιά, Σήμερα ένα νέο σχολικό έτος αρχίζει και με αφορμή τον καθιερωμένο αγιασμό, εύχομαι σε όλες και όλους σας να έχετε μια καλή και ευλογημένη χρονιά.

Ως Πνευματικός Πατέρας και Επίσκοπός σας, βρίσκομαι κοντά σας με την σκέψη και την προσευχή μου, συνοδοιπόρος στον όμορφο δρόμο της μορφώσεως που από σήμερα αρχίζετε και πάλι να ακολουθείτε. Συμπαραστάτης και βοηθός σας στον αγώνα που σήμερα ξεκινάτε θα είναι και η Εκκλησία μας, η οποία θεωρεί πως η μόρφωση θα ανοίξει τους ορίζοντές σας, θα σας κάνει καλύτερους ανθρώπους και θα σας δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια καλύτερη κοινωνία για τις επόμενες γενιές.

Ας μην ξεχνάμε όμως όλοι μας ότι η μόρφωση δεν είναι μόνο ζήτημα γνώσης, αλλά είναι ζήτημα ζωής γενικότερα.Μόρφωση είναι να διατηρούμε τις αρχές και τις αξίες μας, όπως η δικαιοσύνη, το καθήκον, η τιμιότητα, η αλήθεια, η εργατικότητα και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, εξελίσσοντας την ανθρώπινη κοινωνία προς το μέλλον που της αξίζει.

Σήμερα, μαζί με τους δασκάλους σας, θα ξεκινήσετε, όπως έλεγε και ο σπουδαίος Έλληνας παιδαγωγός Αλέξανδρος Δελμούζος, να δουλεύετε την ψυχή σας: «Γίνεται καλύτερη η ζωή του ανθρώπου όσο περισσότερο δουλεύεται η ψυχή του».

Ας μην ξεχνάτε ότι η ψυχή μας μορφώνεται όταν υπάρχει η αρετή, με τη βοήθεια μάλιστα της πίστης.Με αυτές τις πατρικές σκέψεις θα ήθελα να σας ευχηθώ, παιδιά μου, να έχετε την ευλογία του Θεού, και ο Θεός να φωτίζει τους γονείς και τους δασκάλους σας.

Καλή σας χρονιά!

Με πατρικές ευχές και αγάπη Χριστού,Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ
†Ο ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Εμφάνισε περισσότερα

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία sms@1sm.gr

Σχετικά άρθρα

X