Ραδιοφωνικός σταθμός
Δελτία τύπου

Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών στην Κέρκυρα

Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών στην Κέρκυρα

Το απόγευμα της Δευτέρας 3 Ιουνίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε  στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος Παράκληση για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων.

Στον σύντομο λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε στους μαθητές ότι πάντοτε οι Κερκυραίοι τόσο στις δυσκολίες τους, όσο και στην  καθημερινότητά τους ξέρουν ότι ο Άγιος Σπυρίδων έχει παρρησία στον Κύριο . Γι’αυτό τον λόγο προστρέχουν και ασπάζονται το χαριτόβρυτο λέιψανο του Αγίου και τον επικαλούνται. Η τοπική Εκκλησία, όπως κάθε χρόνο, θα δέεται καθημερινά κατά την Θεία Λειτουργία, υπέρ ευοδώσεως των κόπων των υποψηφίων,  και υπέρ της φωτίσεως του νοός των. Βεβαίως δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι άλλο είναι το ανθρώπινο θέλημα και άλλο το Θείο θέλημα. Μπορεί εμείς να έχουμε θέσει ως σκοπό της ζωής μας να γίνουμε κάτι, αλλά  ο Χριστός ως φιλάνθρωπος Πατέρας να μας προορίζει για κάτι άλλο. Έτσι, δεν θα πρέπει κανείς ούτε να στεναχωριέται, ούτε να απογοητεύεται, πολλώ δε μάλλον δεν πρέπει να απελπίζεται όταν έρχεται μια “αποτυχία” στην ζωή. Ο Θεός οικονομεί, ώστε προϊόντος του χρόνου ο άνθρωπος να σκεφτεί ότι η μη ευόδωση μιάς προσπάθειας, γίνεται το εφαλτήριο μιάς νέας για κάτι καλύτερο.  Όταν ο άνθρωπος έχει μέσα στην καρδιά του τον Χριστό και Τον εμπιστεύεται απόλυτα, τότε δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε εκ βάθους καρδίας καλή επιτυχία στους υποψηφίους, αλλά και  δύναμη τόσο στους γονείς, όσο και στους καθηγητές.

Στο τέλος της Παρακλήσεως εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητος μίλησαν κατά χρονική ακολουθία, ο κ. Πέτρος Αγγελόπουλος, Περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, ο κ. Θεόδωρος Αθηναίος, διευθυντής δευτεροβάθμιας και η κα Βασιλική Χίσσα, διευθύντρια του 5ου ΓΕΛ Κέρκυρας.

Εν συνεχεία δόθηκαν στους υποψηφίους ευλογίες και κεράσματα.

Εμφάνισε περισσότερα

WebTeam

Ομάδα ανάπτυξης web, ψηφιακού προφίλ και πολυμέσων Ι.Μ. Κέρκυρας. Live Streaming & Podcasting | Επικοινωνία sms@1sm.gr

Σχετικά άρθρα

X